Днес е в сила жълт код за горещо време с максимални

...
Днес е в сила жълт код за горещо време с максимални
Коментари Харесай

Варна се размина с опасните горещини днес

 Днес е в действие жълт код за горещо време с оптимални температури 33°-38° за 25 от областите на страната, сочи информация в уеб страницата на НИМХ.

Предупреждение няма единствено за областите Добрич, Варна и Бургас. 

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максимални температури: 27-30 градуса. Температурата на морската вода е към 25 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е към 27, на 2000 метра - към 21 градуса.

И в четвъртък ще бъде горещо, над по-голямата част от страната - и слънчево. Над планинските региони в Западна България ще се развива купеста облачност, към и след обяд там не са изключени изолирани краткотрайни валежи. Вятърът ще е слаб до сдържан, от изток-югоизток.

В петък на повече места в Западна България ще се развива и по-мощна, купесто-дъждовна облачност, ще превали и прегърми. Там дневните температури ще са по-ниски; в Източна ще остане слънчево и горещо.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР